Yökerhohuumaajat käyttävät nyt injektioneuloja – brittiläiset kertovat kokemuksistaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Brittinuoret ovat joutuneet yökerhoissa ja massatapahtumissa piikkihyökkäysten kohteeksi. Poliisi tutkii kymmeniä tapauksia, joissa nuoreen on piikitetty raiskaushuumeeksi luokiteltavaa ainetta. He ovat yleensä menettäneet tajun ja saattaneet joutua sairaalaan.

Yksi uhreista on opiskelija Sarah Buckle, joka oli viettänyt iltaa opiskelijaystäviensä kanssa. Hän on kauhuissaan saamastaan huumausaineesta, koska hänet olisi voitu raiskata tai jopa tappaa.

Nainen on kertonut tarinansa Sky Newsille.

– Minulla ei ole mitään muistikuvaa siitä, mitä sinä yönä tapahtui. Kanssani olleet ystäväni ovat yhdistäneet kaikki palat yhteen. Ilmeisesti en pystynyt puhumaan, kaatuilin ja aloin oksentaa taksissa matkalla kotiin. He tajusivat, että tässä oli jotain todella vialla, koska olin menettänyt tajuntani.

Niin sanottu needle spiking -ilmiössä uhreihin ruiskutetaan ilmeisesti samoja huumaavia aineita kuin mitä on tyrmäystipoissa. Buckle vietti iskun jälkeen kymmenen tuntia sairaalassa. Hänen lisäkseen poliisi tutkii pelkästään samalta alueelta yli kymmentä muuta huumaustapausta.