USU-kysely: Enemmistö velvoittaisi työntekijät kertomaan rokotustietonsa työnantajalle

Terveys · Tim Isokivi

Uutissuomalaisen tuoreen gallupin perusteella enemmistö suomalaisista olisi valmis velvoittamaan työntekijät kertomaan työnantajalle, onko hän ottanut koronarokotteen. Ajatusta kannatti 60 prosenttia vastaajista. 27 prosenttia vastusti sitä, ja 13 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahautaa tulos ei yllätä. Hänen mukaansa se kertoo siitä, että kansalaiset mieltävät rokotussuojan tärkeäksi ja haluavat asiaan yhteisvastuullisuutta.

Idea sai eniten kannatusta iäkkäiden keskuudessa, sillä noin 80 prosenttia yli 60-vuotiaista suhtautui ajatukseen myönteisesti. Tervahaudan mukaan tämä on luontevaa, sillä korona iskee kaikkein vaarallisimmin juuri vanhempiin ikäluokkiin. USUn gallup järjestettiin lokakuun loppupuoellla. Siihen vastasi verkossa tuhat vähintään 18-vuotiasta mannersuomalaista.