Tuomaan Markkinat aloittavat joulukauden – perinteinen paikka vaihtuu

Matkailu · Terhi Piiroinen

Eurooppalaistyyliset joulumarkkinat ovat mahtavia tunnelmanlaatajia. Ei ole montaa parempaa asiaa maailmassa kuin nauttia hehkuviiniä iltahämärässä koristevalojen säihkyessä ja joululaulujen soidessa. Erilaiset tuoksut hellivät tunnelmoijaansa ja makunystyrät kiittelevät herkuista. Saattaapa samalla löytää sopivia paketteja pukinkonttiin tai joulupöytään.

Useat isot markkinat jäivät viime vuonna väliin koronaviruspandemian vuoksi. Helsingin vanhin ja kaunein toritapahtuma, eli Tuomaan Markkinat, järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti Helsingin Kauppatorilla 27. marraskuuta alkaen. Torille ja Mantan patsaan ympäristöön levittäytyy yli 100 pientuottajaa ja ravintolatoimijaa.

Tuomaan Markkinoiden ruokatarjonnassa huomioidaan luomu- ja lähiruoan lisäksi kasvis- ja vegaaniruokavaliot, ja annoksia voi noutaa myös mukaan otettavaksi. Lapsiperheitä ilahduttavat joulutorin sydämenä toimiva perinteinen karuselli sekä uusi, 5–10-vuotiaille suunnattu Joulumysteeri-mobiilipeli.