Naantalin asuntomessualue on nimeltään Lounatuuli – ekologista asumista meren äärellä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Naantalin Luonnonmaan saaressa sijaitseva vuoden 2022 sijaitseva asuntomessualue on ristitty Lounatuuleksi. Alueelle nousee yhteensä 35 messurakennusta, joista 20 on omakotitaloja ja loput rivi-, pari- tai erillistaloja. Osa kohteista valmistetaan vuokraasunnoiksi.

Yhteistä rakennuksille on, että ne ovat kallioiseen saaristomaisemaan istutettuja taloja. Yli 20 hehtaarin suuruiselle alueelle tulee niin oma aurinkovoimala, venesatama, kuin yhteinen jätepistekin. Tulevissa kodeissa hyödynnetään laajasti älytekniikkaa ja innovatiivisia energiaratkaisuja.

Rakentajat ohjeistettiin kaatamaan messutonteilta niin vähän puita kuin mahdollista ja välttämään kallioiden tarpeetonta louhintaa. Useampi Naantalin messutaloista on perustettu osittain pylväiden päälle. Terassit sulautuvat paikoin saumatta ympäröivään luontoon ja ikkunoista avautuu metsäinen saaristomaisema.