Poliisi takavarikoi jättisaaliin huumeita: ”Pelkästään ekstaasia oli 400 tablettia”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lounais-Suomen poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti huumausaineiden katukauppaa ja verkon myyntipaikoilla tapahtuvaa huumausaineiden välitystoimintaa. Huumevalvonnassa jäi viikon aikana kiinni yhteensä 31 rikoksesta epäiltyä. Valvonnan yhteydessä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa takavarikoitiin muun muassa marihuanaa, metamfetamiinia, kannabiskasveja ja pieni määrä huumaavia lääkeaineita.

– Merkittävin takavarikko oli yli 400 ekstaasitablettia, kertoo ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi kohdentaa valvontaansa muun muassa kansalaisten vinkkien perusteella. Lounais-Suomen poliisi saa huumausainerikollisuudesta viikoittain useita vihjeitä.

– Usein vinkki lähetetään esimerkiksi rappukäytävässä leijailevan hajun perusteella. Kansalaisten antamat vinkit ovat merkittävässä osassa rikosten paljastamisessa. On siis tärkeää ilmoittaa poliisille aina epäilystään, Aro-Heinilä toteaa.

Verkossa tapahtuvasta huumekaupasta voit jättää poliisille nettivinkin. Akuutissa tilanteessa on soitettava hätänumeroon 112. Huumausainerikollisuuden katukauppaan ja välitystoimintaan puuttuminen on yksi merkittävä osa huumausainerikollisuuden torjuntaa. Huumausaineiden käyttö näkyy paljon yleisessä järjestyksessä ja turvallisuudessa ja siten myös poliisin arkityössä.

Poliisi tekee ennalta estävää työtä huumeiden käytön ja sen lieveilmiöiden vähentämiseksi ja ohjaa huumeidenkäyttäjiä myös hoitoon.

– Hoitoonohjaus on merkittävässä osassa huumerikollisuudentorjunnassa. Koska käyttäjien hoitoonohjaus rajoittaa myös huumausaineiden kysyntää, voi se olla joissakin tapauksissa huomattavasti tehokkaampaa kuin rangaistus, Aro-Heinilä sanoo.