Suomalaisnäyttelijä Kirsti Wallasvaara on kuollut – muistetaan esimerkiksi aikansa kohuelokuvasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän uran tehnyt suomalainen näyttelijä Kirsti Wallasvaara on kuollut. Lukuisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa näytellyt tähti oli menehtyessään 78-vuotias. Wallasvaara menehtyi torstaina pitkäaikaisen sairauden seurauksena.

Asiasta kertoi STT:lle näyttelijä Laura Huhtamaa Wallasvaaran lähipiirin suostumuksella. Teatterikoulussa vuosina 1963-1966 opiskellut Wallasvaara tuli tunnetuksi teatterin lavalta ja lukuisista rooleistaan elokuvissa sekä televisiossa. Hänen tunnetuimpiin elokuviin lukeutuvat sfalttilampaat, Lapualaismorsian ja seksikohtausten vuoksi aikoinaan kohua aiheuttanut Käpy selän alla.

Viime vuosina näyttelijä nähtiin muun muassa televisiosarjoissa Rakkautta ain, Karppi ja Ex-onnelliset. Tänään surunvalittelunsa rakastetun tähden poismenon johdosta ovat esittäneet sosiaalisessa mediassa monet kulttuurialan toimijat.