MTV: Miehet lähtivät karanteenista autoilemaan Turussa – tuomittiin sakkoihin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kaksi koronakaranteenia laiminlyönyttä nuorta miestä on tuomittu sakkoihin Varsinais-Suomen käräjäoikeuden toimesta. Miehet oli määrätty viralliseen karanteeniin maaliskuussa korona-altistumisen takia. Tapauksesta uutisoi MTV Uutiset.

Miehet olivat poistuneet karanteenista lähteäkseen noin kahden tunnin pituiselle automatkalle. Mukana oli ollut kolmas mies, jolle karanteenia ei oltu määrätty. Kukaan tapauksen henkilöistä ei käyttänyt kasvomaskia, ja toisen karanteeniin määrätyistä todettiin myöhemmin saaneen koronatartunnan. Vanhempi 27-vuotias mies tunnusti syytteen.

Nuorempi 23-vuotias mies puolestaan kuvaili karanteenia väärin perustein määrätyksi, sillä hänen mukaansa kukaan ei pysty osoittamaan koronan olevan olemassa. Asianomistajana tapauksessa ollut kolmas mies kertoi, ettei hän tiennyt kahden syytetyn olleen karanteenissa. 27-vuotias mies määrättiin maksamaan minimimäärän sakoista, yhteensä 120 euroa. 23-vuotiaalle miehelle maksettavaksi jäi sakkkoja yhteensä 660 euron edestä. Tuomio ei ole lainvoimainen.