Tutkimus: Tampereella rakastetaan ratikkaa – alun vastustus vähentynyt

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tampereen ratikkahanke on nostanut tunteita puolesta ja vastaan sen alkumetreiltä asti. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että raitiovaunuhanke on ollut onnistunut. Kyselyn mukaan 81 prosenttia tamperelaisista on mielissään kotikaupunkinsa kiskoilla kulkevasta kulkuvälineestä.

Tuoreen, lokakuussa tehdyn, tutkimuksen mukaan joko erittäin myönteisesti tai jonkin verran myönteisesti Tampereen Ratikkaan suhtautuvia on tällä hetkellä yhteensä 81 prosenttia vastaajista. Se on peräti yhdeksän prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten ja 25 prosenttiyksikköä enemmän kuin hankkeen alussa.

Yleisimpiä perusteluja myönteiselle suhtautumiselle Ratikkaan ovat ne, että Ratikkaa on helppo käyttää, se on ympäristöystävällinen ja se sujuvoittaa joukkoliikennettä keskustassa. Ratikka koetaan myös välttämättömäksi Tampereen kehityksen kannalta ja sen todetaan nostavan kiinteistöjen arvoa.

– Liikennöinnin aloittaminen elokuussa oli käännekohta Ratikan matkalla. Ihmisten aito ilo ja innostus Ratikkaa kohtaa on ollut selvästi nähtävissä, mutta näin upeaa kuluttajatutkimuksen tulosta emme osanneet silti arvata. Tuntuu hienolta, että Ratikka on voittanut hurjan määrän ihmisiä puolelleen raitiotien rakentamisen aikana ja erityisesti liikennöinnin aloittamisen myötä. Tämän parempaa kiitosta emme voi tamperelaisilta hankkeemme määrätietoisesta työstä saada, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö iloitsee.