Kiinalainen tennistähti syytti varapääministeriä raiskauksesta – katosi sen jälkeen mystisesti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kiinalainen tennistähti Peng Shuain on kadonnut. Hän katosi hieman sen jälkeen, kun oli paljastanut kiinalaisessa yhteisömedia Weibossa maansa varapääministeri Zhang Gaolin raiskanneen hänet. Kirjoitus julkaistiin tiistaina 2. marraskuuta, eikä Shuainia ole sen jälkeen tavoitettu.

Naisen kirjoitus poistettiin Weibosta alle puoli tuntia sen julkaisemisen jälkeen. Peng paljasti, että Gaoli oli pakottanut hänet hänet harrastamaan kanssaan seksiä kolme vuotta sitten heidän olleen suhteessa. Suhdetta ennen mies oli tehnyt tennistähdelle seksuaalista hyväksikäyttöä. Zhang Gaoli nimitettiin myöhemmin varapääministeriksi.

Kiinan valtion omistama media ei ole kommentoinut katoamista kuin vasta nyt, kun CGTN-media on julkaissut sähköpostin. Kirjeen väitetään olevan Pengin kirjoittama, mutta harva länsimaalainen on vakuuttunut sen aitoudesta. Kirjeessä Shuain muun muassa peruu sanansa ja kertoo vain lepäilleen kotona. Kukaan ei ole nähnyt naista.

Naistenniksen keskusorganisaatio WTA:n toimitusjohtaja Steve Simon on ilmaissut julkisesti huolensa Shuainin katoamisesta. Hänen mukaansa tapaus on tutkittava läpikotaisin aina raiskaussyytöksistä katoamiseen.