Suomalaisilla vahva edustus trampoliinivoimistelun arvokisoissa – lajissa hypitään jopa 8 metrin korkeuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Trampoliinivoimistelun World Age Group Competitions -kilpailut kisataan 25.–28. marraskuuta Azerbaidžanin Bakussa. Kilpailuissa Suomea edustaa joukko nuoria lahjakkuuksia, joista moni pääsee kisaamaan kansainvälisiin arvokisoihin ensimmäistä kertaa.

– Trampoliinivoimistelu tarkoittaa kaksois- ja kolmoisvoltteja jopa kahdeksan metrin korkeudessa. Pyörimissuunta vaihtuu liikkeiden välissä niin, että kymmenen liikkeen sarjan tullessa täyteen katsoja on jo pyörällä päästään. Voimistelija ei vauhdista hätkähdä, vaan ilmassa asento on hallittu, korkealta tullaan alas tottuneesti ja valmiina ponnistamaan heti seuraavaan huimaan hyppyyn. Kurinalaisuuden ja äärimmäisen hallinnan vastapainona tulee se hetki korkealla ilmassa, jolloin voimistelija saa lentää, Suomen voimisteluliitto kertoo lajista.

Suomea World Age Group Competitions -kisoissa edustaa kahdeksan urheilijaa, naisten sarjoissa kuusi ja miesten sarjoissa kaksi.

– Urheilijat saapuvat Bakuun 22.11. Suurin osa joukkueesta on ensikertalaisia WAGC-kisoissa, mutta he odottavat kilpailuareenalle pääsyä kovasti, kertoi trampoliinivoimistelun valmentaja Riikka Saariaho.