Tässäkö maailman vanhin elossa oleva kissa? Ikää jo 26 vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sisällä pidetyt lemmikkikissat elävät tyypillisesti enintään noin 20-vuotiaiksi. Toisinaan kissat elävät kuitenkin myös huomattavasti niiden elinikäennustetta kauemmin.

Yhdysvaltojen Oregonissa asuvan Charly Briggsin kissa Samm on saavuttanut kunnioitettavan 26 vuoden iän. Lemmikki saattaa olla jopa maailman vanhin elossa oleva kissa. Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman virallisesti vanhin kissa on nimittäin 24-vuotias.

Eläinlääkäri on todennut Sammin olevan 26-vuotias ja hyvässä kunnossa. Briggs onkin jo toimittanut Guinnessin ennätystenkirjalle ennätyksen vahvistamiseksi vaadittavat todisteet. Vanhimmaksi koskaan todistettavasti elänyt kissa on texasissa elänyt Creme Puff, joka ehti 38 vuoden ja kolmen vuorokauden ikään ennen kuolemaansa vuonna 2005.