Sallaan uusi kansallispuisto – järjestyksessään 41. kansallispuisto Suomessa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eduskunta hyväksyi tiistaina hallituksen esityksen uuden kansallispuiston perustamisesta Suomeen. Järjestyksessään Suomen 41. kansallispuisto perustetaan Sallaan. Koillis-Lapin uusi kansallispuisto kattaa noin 10 000 hehtaarin edestä valtion omistamaa aluetta.

Kansallispuiston ulkopuolelle jäävä Sallatunturin luonnonsuojelueen osa säilyy suojelualueena. Aloita kansallispuiston perustamisesta on peräisin Sallan kunnalta. Sallan kunnan mukaan kansallispuiston alue kattaa mittaamattoman arvokkaita luonnonarvoja. Alueella on muun muassa tunturiylänköä, vanhoja metsiä, harvinaisia ja erämaisia lajeja sekä geologisia ja kulttuurihistoriallisia kohteita.

– Suomi saa uuden kansallispuiston! Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen Sallan kansallispuiston perustamisesta. On todella hienoa, että kansallispuistoverkostomme kasvaa. Sallaan pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä Etelä-Suomesta asti, sisäministeri Krista Mikkonen kirjoitti Twitterissä.