Grammy-ehdokkuudet kuohuttavat jälleen – ahdistelusta syytetty Marilyn Manson ehdolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tammikuun lopussa vietettävän musiikkialan Grammy-gaalan ehdokkaat on julkistettu. Keskustelua on tänä vuonna herättänyt muun muassa useiden naisten seksuaalisesta ahdistelusta syytetyn Marilyn Mansonin mukanaolo ehdokkaiden joukossa.

Marilyn Manson on mukana Kanye Westin vuoden albumin ja parhaa rap-albumin palkintojen saajaksi ehdolla olevalla Donda-albumilla vierailevana artistina ja lauluntekijänä. Mansoniin kohdistuu parhaillaan useita syytteitä seksuaalisesta ahdistelusta.

Grammy-ehdokkaiden joukossa on myös muun muassa koomikko Louis C.K. Hän on ehdolla parhaan komedia-albumin kategoriassa. Myös Louisia on syytetty julkisuudessa seksuaalisesta ahdistelusta, ja hän on myöntänyt tekonsa.

Grammy-palkinnot jakavan The Recording Academyn toimitusjohtaja Harvey Mason Jr. on sittemmin kommentoinut kohua The Wrap -sivustolle. Hänen mukaansa Recording Academy ei huomioi artistien henkilökohtaista historiaa päättäessään, ketkä ovat kelpoisia ehdokkaiksi.