Suomen musiikin kunniagalleriaan kymmenen uutta jäsentä – mukana myös Pave Maijanen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen musiikin kunniagalleria, ”Finnish Music Hall of Fame”, käynnistettiin syksyllä 2019 ensimmäisenä Suomen kulttuurin kunniagalleria -konseptina. Uudet Suomen musiikin kunniagallerian jäsenet ovat Kaj Chydenius, Dingo, George de Godzinsky, Eino Grön, Paula Koivuniemi, Erja Lyytinen, Pave Maijanen, Oskar Merikanto, Jorma Panula ja Annikki Tähti.

Suomen musiikin kunniagalleriaan kuuluvat ennestään Aino Ackté, Jean Sibelius, Georg Malmstén, Dallapé, Toivo Kärki, Reino Helismaa, Olavi Virta, Konsta Jylhä, Katri Helena, Juice Leskinen, Nightwish, Kaija Saariaho, Esa-Pekka Salonen, Hurriganes, Danny, Laila Kinnunen, Värttinä, Harmony Sisters, Apocalyptica, Einojuhani Rautavaara, Juha ”Junnu” Vainio, Karita Mattila ja Martti Talvela.

Uusi Suomen Musiikin kunniagallerian näyttely avataan yleisölle 21. tammikuuta 2022. Näyttelyssä pääsee tutustumaan kunniagalleriaan valittuihin jäseniin ja ymmärtämään heidän merkitystään Suomen musiikille – esillä on niin valituille henkilöille kuulunutta esineistöä kuin runsaasti interaktiivista koettavaa.