Matkustajakone osui lintuparveen laskussa – tällaista jälkeä syntyi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ryanairille operoineen Malta Airin Boeing 737-800 -koneen henkilökunta ja matkustajat joutuivat taannoin odottamattomaan tilanteeseen. Laskeutumassa olleen koneen reitille osui 24. marraskuuta vaikeuksia aiheuttanut lintuparvi.

Matkustajakone oli matkalla Lontoosta Italian Bolognaan. Laskeutumisen aikana konee lensi haikaraparven läpi. Lentäjät onnistuivat ohjaamaan koneen turvallisesti kentälle, vaikka koneen tuulilasiin osuneiden lintujen jäänteet haittasivat näkyvyyttä merkittävästi.

Osa hakaroista imeytyi lentokoneen moottoreiden sisään. Aviation 24 -sivuston mukaan koneen tämän havaittiin koneen laskeuduttua aiheuttaneen vikoja moottoreihin. Sosiaalisessa mediassa on sittemmin levinnyt tapaukseen liittyvä video ja kuvia.