Helsingissä oli neljä kulkuetta tai mielenilmausta itsenäisyyspäivänä – kaikki sujuivat rauhallisesti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisi turvasi itsenäisyyspäivän juhlintaa ja mielenilmauksia Helsingissä. Päivä sujui pääosin rauhallisesti. Poliisille oli tehty etukäteen ilmoitus neljästä mielenosoituksesta tai kulkueesta.

– Mielenosoitukset sujuivat pääosin rauhallisesti poliisin näkyvän läsnäolon ja valvonnan ansiosta, kertoo komisario Patrik Karlsson.

Suomi Herää -kulkueeseen osallistui poliisin arvion mukaan noin 200 henkilöä, Helsinki ilman natseja -kulkueeseen noin 1.500 henkilöä ja 612-soihtukulkueeseen noin 500 henkilöä.Alkuillan aikana myös ylioppilaiden soihtukulkue kulki Hietaniemestä Senaatintorille.

Poliisi teki itsenäisyyspäivän aikana yhteensä 21 kiinniottoa. 19 henkilöä otettiin kiinni, koska he olivat menossa häiritsemään Helsinki ilman natseja -mielenosoitusta. Kaikki kiinniotetut vapautetaan illan aikana.

Illan aikana on kirjattu rikosilmoituksia epäillyistä vaarallisen esineen hallussapidosta, toisen vahingoittamisen soveltuvan esineen hallussapidosta, niskoittelusta poliisia vastaan ja huumausaineen käyttörikoksesta. Rikoksista epäillään yhteensä neljää eri henkilöä. Lisäksi Helsinki ilman natseja -mielenosoituksen järjestäjää epäillään kokoontumisrikkomuksesta.