Kauneimpia joululauluja lauletaan jälleen: ”Joissakin seurakunnissa koronapassi käyttöön”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauneimmat joululaulut soivat jälleen tänä vuonna eri puolilla Suomea. Joissain seurakunnissa joululaulujen laulaminen turvataan koronapassin voimin. Lähetysseuran mukaan seurakunnilla on vankka aikomus ja kova halu järjestää laulutilaisuuksia rajoituksista huolimatta.

– Joissakin seurakunnissa tilaisuuksien määrää suunnitellaan lisättävän niin, että rajoitetullakin osallistujamäärällä mahdollisimman monen olisi mahdollista päästä laulamaan. Joissakin seurakunnissa otetaan käyttöön koronapassi. Kokonaan tilaisuuksia ei haluta peruuttaa, Lähetysseuran varatoiminnanjohtaja Satu Kantola kertoo tiedotteessa.

Koronapassia voidaan edellyttää yhteislaulutilaisuuksissa mutta ei kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa. Valmiuspäällikkönä toimiva piispan erityisavustaja Satu Huttunen kertoo Kirkko ja Kaupunki -lehdelle tämän perustuvan kokoontumislakiin, jonka ulkopuolelle rajataan julkinen uskonnonharjoitus.

Koronapassia ei käytetä myöskään yhteislaulutilaisuuksissa, joihin otetaan henkilö vain joka toiselle paikalle. Kauneimmat joululaulut soivat tänä vuonna seurakunnissa 49. kerran. Viime vuonna tilaisuuksia jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi.