Ostitko Bauhausista tämän LED-kattovalaisimen? Siinä piilee sähköiskun vaara

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on varoittanut Nordluxin led-valaisimiin llittyvästä sähköiskun vaarasta. Vaara on ilmennyt Nordlux OJA 29 -valaisimissa, joita on myyty ainakin Bauhaus-ketjun myymälöissä.

Tukesin mukaan valaisin ei täytä IPX4-kotelointiluoka roiskevesikokeen vaatimuksia. Näin ollen sitä ei tulisi käyttää esimerkiksi kylpyhuoneessa vastoin pakkauksen IP-merkintää. Tukesin mukaan yritys on vapaaehtoisesti ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin eli keskeyttänyt tuotteen uudet toimitukset ja poistanut sen markkinoilta.

-Kuluttajasuojalain mukaan tuotteen saa virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voida tehdä, myyjällä on oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa, Tukesin sivuilla kerrotaan.