Mitä ihmettä? Italialaismies yritti välttää koronarokotteen tekokäden avulla

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italialainen mies on jäänyt kiinni yritettyään huijata terveydenhuoltojärjestelmää erikoisella tavalla. Rokotekriitikko oli yrittänyt saada koronapassin ottamatta varsinaista rokotusta tekokäden avulla.

Erikoinen tapaus sattui Italian Biellassa pian sen jälkeen, kun Italiassa otettiin käyttöön koronapassi. Hoitaja Filippa Bua oli antamassa rokotetta hihansa kääruneelle noin 50-vuotiaalle miehelle huomatessaan tämän käsivarressa jotain outoa. Buan mukaan käsi oli huomattavasti miehen kasvoja vaaleampi.

Bua oli ensin pohtinut, oliko miehellä kenties proteesi ja oliko tämä vahingossa tarjonnut väärää kättä rokotettavaksi. Mies oli kuitenkin lopulta tunnustanut käyttäneensä tekokättä välttyäkseen rokotteelta.

– Ihan alkuun olin yllättynyt, sitten vihainen. Tunsin miehen loukanneen ammattikuntaani, sillä hän ei osoittanut arvostusta älyämme ja ammattiataitoamme kohtaan, Bua kuvaili CNN-uutissivuston mukaan.

Epätavallinen huijausyritys tuomittiin myös viranomaisten toimesta. Paikallishallinnon johtaja Alberto Cirio on kuvaillut tekoa loukkaukseksi koko paikallista terveysjärjestelmää kohtaan.