Tällaisia summia suomalaiset käyttävät joululahjoihin – vuoden trendilahjat listattiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähestyvä joulu aiheuttaa vilinää niin perinteisissä kaupoissa kuin verkko-ostoksillakin. Hintaopas-palvelun tuoreen kyselyn tuloksista selviää, minkälaisia summia suomalaiset aikovat tänä vuonna käyttää joululahjoihin.

Kyselyyn osallistuneista 21 prosenttia eli enemmistö kertoi käyttävänsä joululahjoihin 50-100 euroa. 20 prosenttia ilmoitti lahjabudjetikseen 101-200 euroa. 10 prosenttia vastanneista suunnitteli käyttävänsä lahjoihin korkeintaan 50 euroa.

Kahdeksan prosenttia ilmoitti aikovansa jättää joululahjat kokonaan ostamatta. Viisi prosenttia puolestaan suunnitteli käyttävänsä lahjaostoksiin yli 500 euroa. Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassettin mukaan joululahjoihin suunnitellut rahamäärät ovat pysyneet melko samanlaisina kuin viime vuonna.

Joulahjoja aletaan ostamaan Hintaoppaan mukaa tyypillisimmin 1-2 kuukautta ennen aattoa. Toiseksi yleisimmin jouluostokset aloitetaan joulukuun alkuvuodesta. Reilu neljännes vastaajista suunnitteli jättävänsä joululahjojen ostamisen vasta joulu jälkeisiin alennusmyynteihin.

Hintaopas paljasti tiedotteessaan myös tuotekategoriat, joiden uskotaan edustavan joulun trendilahjoja. Kärkiviisikossa ovat pizzauunit, herätyskellot erityisesti wake-up light -ominaisuuksilla, Playstation 5 -pelit, hierontalaitteet ja sähköpotkulaudat. Kyseisten tuotteiden suosio nousi marraskuussa 2021 eniten viime vuoden marraskuuhun verrattuna.