Vapaana olleet seeprat herättivät hämminkiä kuukausia – saatiin viimein kiinni

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seeproja elää luonnonvaraisena vain Afrikan mantereella, mutta viime kuukausina raidallisiin hevoseläimiin on voinut törmätä yllättävässä ympäristössä. Irrallaan olleista seeproista tehtiin lukuisia havaintoja Yhdysvaltojen itärannikolla.

Kaksi seepraa karkasi Marylandin osavaltiossa sijaitsevalta maatilalta elokuussa. Seeprat juoksivat vapaana eri puolilla osavaltiota kuukausien ajan. Nyt eläimet on kuitenkin saatu kiinni. Paikallinen ympäristövirasto julkaisi asiaa koskevan tiedotteen, vaikka viraston mukaan heillä ei ollut tekemistä seeprojen kiinni saamisen kanssa.

Paikalliset viranomaiset tutkivat parhaillaan tapausta ja eläinten omistajiin kohdistuvia epäilyjä eläinsuojelurikoksista. AP-uutistoimiston mukaan karanneita seeproja oli alun perin kolme, mutta yksi eläimistä löydettiin kuolleena pian karkaamisen jälkeen.