Supercell avaa uuden studion Yhdysvaltoihin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisyhtiö Supercell tunnetaan muun muassa peleistään Clash of the Clans, Brawl Stars ja Clash Royale. Nyt kiinalaisen Tencentin nykyään omistama yhtiö on tiedottanut avaavansa uuden pelistudion Yhdysvaltoihin.

Supercellin Yhdysvaltojen studiota johtaa pelialalla pitkään toiminut Ryan Wener. Yhtiön mukaan tavoitteena on valmistaa sellaisia pelejä, jota Supercelliltä ei ole totuttu odottamaan. Tähän sisältyvät myös muilla alustoilla kuin mobiililaitteilla pelattavat pelit.

Uuden studion myötä työntekijät voivat halutessaan työskennellä Supercellin päätoimistossa San Francisossa tai muualla maassa. Yhtiö kertoo tiedottavansa lisää uudesta stufiosta lähitulevaisuudessa.

Supercellin peleljä on ladattu maailmanlaajuisesti yli viisi miljardia kertaa. Yhtiön peleillä on noin 250 miljoonaa kuukausittaista pelaajaa. Vuonna 2012 Supercell palkittiin Pohjoismaiden parhaana startup-yrityksenä.