Hervoton moka: Mies esiintyi veljenään välttyäkseen pidätykseltä – veli olikin etsintäkuulutettu

Ohhoh! · Tim Isokivi

Virkavallalle valehtelulla voi olla kehnot seuraukset. Tämän sai taannoin huomata eräs singaporelainen mies, joka yritti esiintyä veljenään välttyäkseen pidätetyksi joutumiselta.

Jason Chia Junjie oli ajokiellossa vuosina 2008 ja 2014 tapahtuneiden, kuolemaan johtaneiden liikenneonnettomuuksien vuoksi. Ajokieltoa uhmannut 40-vuotias mies pysäytettiin taannoin poliisin rutiinitarkastuksessa. Hän yritti selvitä tilanteesta esittämällä poliiseille pikkuveljeään.

Junjien tietämättä hänen pikkuveljensä oli kuitenkin etsintäkuulutettu poliisin toimesta. Niinpä hän joutui pidätetyksi. Mies tuomittiin Straits Times -lehden mukaan yhdeksän viikon vankeusrangaistukseen, minkä lisäksi hänelle langetettiin uusi 20 vuotta kestävä ajokielto.