Puola poistaa polttoaineveron ja bensiinin arvonlisäveron – väliaikaisesti

Matkailu · Terhi Piiroinen

Puolassa on Suomen tavoin tuskasteltu korkeiden polttoainekustannusten kanssa. Maan hallitus on nyt poistanut polttoaineveron sekä bensiinin arvolisäveron viiden seuraavan kuukauden ajaksi. Kyseessä on väliaikainen ratkaisu.

Puolassa bensan litrahinta on kuusi zlotya, eli 1,29 euroa. Nyt se laskee väliaikaisesti, kun hallitus taistelee inflaatiota vastaan. Puolan inflaatio on 6,8 prosenttia. Polttoainevero on nyt pyöreä nolla tästä päivästä alkaen.

Asiasta uutisoineen RBB:n mukaan toukokuun loppuun asti käytössä olevat väliaikaiset toimet helpottavat kansakuntaa. Maassa uskotaan, että polttoaineturismi lisääntyy etenkin Saksan alueelta. Koronavirusrajoitukset kuitenkin vähentävät turismia.