Joulupukki lensi norsun selässä Tampereella – lapsipotilaat hieraisivat silmiään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jouluna perheet kokoontuvat perinteisesti koteihinsa viettämään rauhallista joulunaikaa, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta viettää joulua kotona. Esimerkiksi lastensairaalan potilaat joutuvat odottamaan aattoa poissa kotoa. Nyt heitä on piristetty näyttävästi.

Tampereen yliopistollisen sairaalan pihamaalle ilmestyi eilen todellinen jymy-yllätys, joka kiinnosti taatusti lasten lisäksi myös aikuisia. Tonttujen lisäksi sairaalan edustalle ilmestyi nimittäin suurella norsulla lentävä Joulupukki.

Hauskan tempauksen järjestivät Tampereen Lastenklinikoiden Kummit ry, Sorin Sirkus ja nostokalustoyritys Jalo&Jalo. Nosturilla kymmenien metrien korkeuteen nostetun Joulupukin ja norsujen lisäksi lastenosastoa ilahduttivat soihtuja heilutelleet ja tanssivat sirkustontut.

Lasten Klinikoiden Tuki ry:n Susanna Lohiniemi avasti tempauksen taustoja Iltalehdelle. Lohiniemen mukaan Joulupukki vieraili vielä vuonna 2019 osastolla, mutta nyt Pukin vierailu toteutettiin koronaturvallisesti toisenlaisella tavalla. Joulupukkia tervehti noin 60 lastenosaston pientä potilasta.