Matkalla Lappiin jouluksi? Joulua saa viettää vain lähipiirissä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Alueellisen tautitilanteen hillitsemiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi Rovaniemen kaupunki suosittelee loppuvuoden aikana yleisesti kontaktien ja myös erityisesti sellaisten vapaa-ajan harrastusten välttämistä, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja tartuntariski saattaa olla suuri.

Lisäksi kaupunki suosittelee, että joulua vietetään pienen lähipiirin kesken. Joulunvietossa tulee muistaa samat periaatteet kuin muulloinkin korona-aikana: noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, hakeutua testiin tarvittaessa sekä pysytellä oireisena kotona.

– Maskin tunnollisella käyttämisellä ja noudattamalla muita turvallisuusohjeita voidaan vähentää tartuntojen syntymistä, sanoo Lapin sairaanhoitopiirin ylilääkäri Markku Broas.

Yrityksille ja organisaatioille suositellaan maskinkäytön edellyttämistä tiloissaan. Kaupunki korostaa maskisuosituksen noudattamisen merkitystä ja suosittelee vahvasti, että sekä rokotetut että rokottamattomat käyttävät maskeja. Maskisuositus koskee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä.