Tuttu näky omakotitalo-omistajille – orava yritti ovesta sisään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maaseudulla omakotitalossa asuvat tietävät, että kylmän sään koittaessa oravat ja toisinaan myös muut jyrsijät pyrkivät talon sisälle kaikista mahdollisista rakosista. Ne viihtyvät yläpohjassa, vintillä, kellareissa ja kuistilla.

Usein omakotitalon liepeillä nähdyllä oravalla on suussaan ruokaa, mitä se vie jemmaan talven varalle. Näin kävi myös Yhdysvaltojen Ohiossa, Trentonin kaupungissa. Joulukuussa kuvatulla videolla nähdään kurre kurkistelemassa ovikellon kameraan.

Orava kiipeää makupala suussaan kohti kameraa. Se pällistelee aikansa linssille, kunnes kipittää pois. Oravia voi estää erilaisilla verkoilla, mutta yksi tehokas keino on kovan äänen pitäminen. Vintille voi viedä esimerkiksi radion pauhaamaan päivien ajaksi.