Uusi Viking Glory -risteilyalus matkalla Suomeen – aloittaa liikennöinnin keväällä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viking Line ottaa ensi vuonna käyttöön uuden ylellisen Viking Glory -risteilyaluksen. Alus on nyt luovutettu Viking Linelle Kiinan Xiamenin telakalla, ja se on aloittanut matkansa kohti Suomea.

Viking Line tilasi aluksen hihtikuussa 2017. Viking Linelle noin 225 miljoonaa euroa maksanut t risteilyalus on 222,5 metriä pitkä, ja siihen mahtuu kerrallaan 2 800 matkustajaa. Matka Kiinasta Suomeen tulee kestämään noin kuukauden verran.

Viking Glory -aluksen on määrä aloittaa liikennöinti Turku-Maarianhamina-Tukholma -reitillä maaliskuussa 2022. Viking Graceen verrattuna 10 prosenttia vähemmän polttoainetta kuluttavasta aluksesta löytyy Viking Linen mukaan muun muassa kattoterassi, Itämeren ensimmäinen kelluva kauppahalli ja 992 hyttiä.