Tiger Kingin tuottajat oikeuteen – perusteena Jim Carreyn hittielokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin suosittu dokumenttisarja Tiger King nousee toisinaan otsikoihin jokseenkin yllättävistäkijn syistä. Nyt Netflixiä ja sarjan tuottajia vastaan on nostettu kanne tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi.

Kanteen nosti tuotantoyhtiö Morgan Creek Productions. Sen mukaan Tiger King -sarjassa käytettiin kahta Ace Ventura – luonto kutsuu -elokuvasta peräisin olevaa videoleikettä luvatta. Kohtauksissa Ace Ventura -tähti Jim Carrey nähdään apina olkapäällään ja ratsastamassa norsulla.

Kanteen mukaan katsojille ei jää epäselväksi, että kohtaukset ovat peräisin Ace Ventura -elokuvasta. Dokumenttisarjan kertojaääni nimittäin jopa toteaa niin. The Hollywood Reporter -lehden mukaan rahallisia korvauksia vaativa Morgan Creek yritti ratkaista kiistan oikeuden ulkopuolella ennen kanteen nostamista, kuitenkaan onnistumatta siitä.