Helsingin kaupunki kielsi ilotulitteet uutena vuotena

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uuden vuoden juhlintaan on perinteisesti kuulunut ilotulitteiden käyttö. Ilotulitteiden käytöstä tori- ja kauppa-alueilla sekä ihmisten kokoontumisesta käyttääkseen ilotulitteita muillakin julkisilla alueilla, on aikaisempien vuosien tilastojen mukaan aiheutunut vakavia vahinkoja ja pysyviä henkilövammoja.

Tiiviillä kaupunkialueella ja suuressa ihmisjoukossa on vaikea huolehtia ilotulitteelle määritetystä suojaetäisyydestä. Pelastuslaitos haastaa kaupunkilaiset miettimään, voisiko uutta vuotta juhlia uusilla tavoilla, niin että samaan aikaan ilo ja toiset ihmiset huomioitaisiin.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos kieltää ilotulitteiden käytön Helsingin kaupungin tietyillä alueilla, toreilla, puistoissa ja ostoskeskuksissa. Kielto on asetettu edellisvuosien tapaan uudenvuodenaaton ajaksi. Kieltoalueisiin on tullut kaksi uutta aluetta: Kansalaistori ja Makasiinipuisto.

Päätös koskee seuraavia alueita:1. Ydinkeskustan alue, joka sisältää seuraavat katualueet; Yliopistonkatu – Mikonkatu – Rautatientori – Asema-aukio – Elielinaukio – Töölönlahdenkatu –Makasiinipuisto – Kansalaistori – Mannerheiminaukio – Paasikivenaukio – Salomonkatu – Narinkkatori – Simonkatu – Mannerheimintie – Erottaja – Eteläesplanadi – Kauppatori – Mariankatu – Aleksanterinkatu – Senaatintori2. Oulunkylän ostoskeskus3. Ylä-Malmin tori4. Pihlajamäen ostoskeskus5. Ala-Malmin tori6. Töölöntori7. Vanha kirkkopuisto (nk. ruttopuisto)8. Maatullinaukio9. Kontulan ostoskeskus10. Itäkeskuksen kauppakeskus ja Tallinnan aukio11. Helsingin Kauppahallin tausta-alue pysäköintialueineen12. Sinebrychoffin puistoalue13. Kaisaniemen ja Kaivopuiston puistoalueet14. Kannelmäen Sitratorin, Nuorisotalon ja Kannelmäen asema-alueet15. Malminkartanon aukio ja Malminkartanon asema-alueet16. Vaasan aukion alue17. Hakaniemen tori ja Ympyrätalon alue