Matkustajalla todettiin korona kesken lennon – eristettiin vessaan karanteeniin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen opettaja Marisa Fotieo oli matkalla Yhdysvaltojen Chicagosta islannin Reykjavikin kautta Sveitsiin. Valitettavasti Fotieo sai ensimmäisen lennon aikana flunssan oireita ja pikatesti näytti positiivista koronavirustulosta. Lento oli täynnä.

Fotieo ehdotti Ragnhildur Eiríksdóttir -nimiselle lentoemännälle, että hän menisi vessaan karanteeniin. Lentoemännän lempinimi on Rocky. Hän suostui Fotieon pyyntöön ja ryhtyi naisen henkilökohtaiseksi lentoemännäksi, kantaen naiselle vessaan ruokaa ja juomaa. Koronapotilas matkusti vessassa yhteensä kolme tuntia.

Fotieo jäi karanteeniin Reykjavikiin, kun muut hänen matkaseuranaan olleesta perheestä matkustivat Sveitsiin. Karanteeni kesti kymmenen päivää. Fotieo kehuu, että hänen karanteenihotellin henkilökunta teki joulusta ikimuistoisen ja hän sai myös Rockylta lahjan sinne, CNN uutisoi.