Terveelliset ruokaideat tammikuulle – nyt loppuu mässäily

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Tammikuussa suositaan kevyempiä ruokia, kuten erilaisia keittoja. Kylmiä pakkaspäiviä lämmittävät mausteiset maut ja ostoslistalla on chiliä sekä yrttejä. Myös eksoottiset ruoat pääsevät kokeilulistalle perinteisen joulumenun jälkeen.

Kokeile lammaslihapullakeittoa, tomaattista uunilohta, tandoori-kukkakaalia tai piri piri kanaa. Netissä on runsaasti reseptivahtoehtoja, joista voi valita parhaimmat pelkästään tiettyjä raaka-aineita rajaamalla. Tammikuussa on järkevää syödä maltillisesti ja kiinnittää huomiota alkuvuoteen liittyviin terveystekijöihin. Moni yrittää myös laihduttaa, jolloin ruoan on oltava vähäkalorista, mutta ravitsevaa.

Jos ei halua pilkkoa chiliä tai muita mausteita ruokaan, voi suosia valmiita maustekastikkeita, kuten Srirachaa. Kasviksia ja kalaa on järkevä suosia pimeänä vuodenaikana, jotta keho saa riittävästi hivenaineita. Ruoalla on myös suuri merkitys vastustuskyvyn lisäämisessä.