Electroluxin pölynimurista paljastui tulipalovaara – lopeta käyttö heti

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on julkaissut Suomessa myytyä Electrolux-imurimallia koskevan varoituksen. Johdottomissa Electrolux Pure F9 -pölynimureissa saattaa olla tulipalon riskiin johtava vika.

Tukesin mukaan tuotteen käyttö täytyy lopettaa heti, mikäli sen sarjanumero löytyy Electroluxin sivuillaan julkaisemalta listalta. Tuotteessa on komponenttiongelma, joka voi tietyissä olosuhteissa aiheuttaa ylikuumenemista ja johtaa tulipaloon. Henkilö- tai omaisuusvahingoista ei ole tositaiseksi ilmoitettu, mutta Electrolux kertoo suhtautuvansa asiaan vakavasti.

Mikäli imurin sarja- tai tuotenumero löytyy Electroluxin listalla, kehottaa yhtiö lopettamaan tuotteen käytön, pitämään sen erillään latausasemasta ja poistamaan latausaseman töpseli pistorasiasta. Asianomaisten mallien omistajia pyydetään ottamaan yhteyttä Electroluxin asiakaspalveluun saadakseen tietoa tuotteen palautusmahdollisuuksista.