Ruotsin suositussa jäähotellissa on nyt kuninkaallinen sviitti – prinssi Carl Philipin suunnittelema

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsin Jukkasjärvellä sijaitsee maailman suurin jäähotelli Icehotel. Ensimmäistä kertaa vuonna 1989 rakennettu maailmankuulu hotelli on jälleen uudistunut tänä vuonna. Hotelli sisältää muun muassa kuninkaallisen sviitin.

Icehotelin uusi ylellinen sviitti on saanut nimen Midsummer Night’s Dream, eli Kesäyön unelma. Sen on suunnitellut Ruotsin prinssi Carl Philip Bernadotte yhdessä liikekumppaninsa Oscar Kylbergin kanssa. Sviitin seiniä koristavat jääkimpaleet, joiden sisällä on värikkäitä kukkia tuomassa väriä talven keskelle.

– Mikä olisikaan parempi tapa paljastaa jään todellinen luonne kuin säilöä ruotsalaisen keskikesän kauneimmat kukat arktiseen ympäristöön? Meille ruotsalaisille juhannus, erityisesti juhannusyö on täynnä myyttejä ja legendoja, kaksikko kuvailee tiedotteessa.

Carl Philip perusti suunnittelufirma Bernadotte & Kylbergin yhdessä ystävänsä kanssa vuonna 2012. 2 870 neliömetrin kokoisessa Icehotel-jäähotellissa on tänä vuonna 12 taidesviittiä, 24 jäähuonetta ja juhlasali. Icehotel sijaitsee Jukkasjärvellä Ruotsin Lapissa.