Turussa luistellaan myös luonnonjäällä – kentät käyttökuntoon loppiaisena

Matkailu · Terhi Piiroinen

Turussa luistellaan jatkossa myös luonnonjääkentillä. Jäädytystyöt aloitettiin joulun jälkeen ja kentät ovat auki säävarauksella. Välipäivien pakkaset mahdollistivat luonnonkenttien jäädytystyöt.

– Jäädytystöitä tehdään 7–10 päivän pakkasjaksolla joka arkipäivä, joten ensimmäiset luonnonjäät ovat todennäköisesti käyttökunnossa loppiaisen tienoilla. Vuoden vaihteessa on kuitenkin luvassa lauhempaa, joten jäädytys voi kestää odotettua kauemmin, Turun kaupungin liikuntapaikkamestari Tommi Virtanen kertoo.

Turun kaupunki ylläpitää talvisin noin 50 luonnonjääkenttää, joiden jäädytystyöt käynnistyvät säiden salliessa. Turun liikuntapalveluiden sivustolta voi tarkistaa luonnonjääkenttien tilanteen: turku.fi/luistelu. Suomessa on tuhansia järviä, joita voi käyttää jäätilan salliessa tavalliseen luisteluun tai retkiluisteluun. Jäällä voi myös lenkkeillä, kelkkailla tai hiihtää. Jään paksuus on varmistettava aina ennen jäälle menemistä.