Voimaa porkkanamehusta – lisää joukkoon tyrniä tai kurkumaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Mehut voivat olla erittäin ravitseva lisä tavanomaiseen ruokavalioon. Esimerkiksi porkkanamehu ansaitsee paikkansa päivittäisessä rutiinissa.Seuraavassa on katsaus porkkanamehun monista tieteellisesti todistetuista eduista.

Porkkanamehu täyttää kehon päivittäisen kaliumtarpeen sekä C- ja K-vitamiinin tasojen kunnostamisen. Lasillinen porkkanamehua sisältää A-vitamiinia 255 prosenttia päivittäisestä tarpeesta. Tämä johtuu beetakaroteenista, joka antaa porkkanoiden oranssin värin, mutta on myös runsaasti antioksidantteja sisältävä karotenoidi. Elimistö muuttaa karotenoidit A-vitamiiniksi. Porkkanamehussa on myös huomattava määrä luteiinia ja zeaksantiinia, joilla on myös anti-inflammatorisia ja antioksidanttisia ominaisuuksia, PureWow uutisoi.

Porkkanamehun tärkeimmillä ravintoaineilla tiedetään olevan monenlaisia ​​terveyshyötyjä, mukaan lukien kyky torjua tauteja. Se auttaa ihon hyvinvointia, vähentää sydänsairauksien riskiä, parantaa suun terveyttä, antaa energiaa, edistää kognitiivista toimintaa, suojaa maksan toimintaa, vähentää syöpäriskiä ja tehostaa aineenvaihduntaa. Lisäksi sen avulla voi säädellä verensokeritasoja.