Venäjälle uusi laki: Pakottaa Netflixin näyttämään 20 venäläistä kanavaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Venäjällä toimiva median valvonnasta vastaava viranomainen on luokitellut Netflixin lain piiriin kuuluvaksi audiovisuaaliseksi palveluksi. Tämä tarkoittaa, että Netflixiin on sovellettava samoja sääntöjä kuin muihin venäläisiin mediapalveluihin. Toisin sanoen Netflixin on esitettävä muun muassa valtiollista pääkanavaa ja kirkollista kanavaa.

Venäjällä toimivat mediapalvelut eivät saa esittää ääriajatteluun kannustavia ohjelmia. Maassa valvotaan muun muassa tarkkaan sitä, miten venäläisten hallitusta arvostellaan julkisesti. Suoratoistopalvelu Netflixin täytyy maaliskuusta alkaen esittää kahdenkymmenen valtiollisen tv-kanavan lähetyksiä.

Venäläistä Netflixiä operoi Entertainment Online Service -niminen yhtiö, mikä kuuluu osaksi kansalliseen mediakonserniin. Venäläisessä Netflixissä ei saa näyttää esimerkiksi ohjelmasisältöä seksuaalisista vähemmistöistä, Engadget uutisoi.