Lentoemäntä paljasti: Muista nämä turvaneuvot hotellissa yöpyessä

Matkailu · Tim Isokivi

Maailmalla työnsä puolesta runsaasti matkustanut nainen on paljastanut vinkkejä, joilla hotellissa yöpymisestä voi tehdä turvallisempaa. Anonyymi lentoemäntä jakoi vinkkinsä Mumsnet-sivustolla.

Lentoemäntä kertoo aina koputtavansa hotellihuoneen oveen ennen sisään astumista, vaikka vain hänellä olisi avainkortti. Hän myös pitää turvalukkoa hotellihuoneen ovessa vaihtaessaan vaatteita ja nukkuessaan.

– Ei ole harvinaista, että hotellit vahingossa tuplabuukkaavat huoneita. Olen herännyt moneen kertaan siihen, että joku avaa huoneeni oven siihen ohjelmoidulla elektronisella avaimella, nainen kertoo The Sun -lehden mukaan.

– Olen oppinut pitämään turvalukkoa ovessa aina vaatteita vaihtaessani tai nukkuessani. Minä myös koputan oveen ennen avainkortin käyttöä, sillä olen päätynyt vahingossa näkemään asioita joita minun ei olisi tarvinnut nähdä, lentoemäntä jatkoi.

Avainkorttia ei kannata kantaa mukanaan hotellihuoneen numerolla varustetussa suojakuoressa, jonka sisällä se yleensä annetaan vastaanottotiskillä. Lukuisissa hotelleissa työskennelleen Justin Aldrichin mukaan riskinä on varkauden uhriksi joutuminen. Avaimen löytäjä voi nimittäin suojakuoren avulla paikantaa hotellihuoneen helposti ja käyttää korttia omiin pahoihin tarkoituksiinsa.