Michael Monroe -dokumentti katosi suoratoistosta – rokkarin ja tuotantoyhtiön välillä epäselvyyksiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elisa Viihde -suoratoistopalveluun ilmestyi 27. joulukuuta tuore Michael Monroe -dokumentti. Elokuva kuitenkin katosi palvelusta vain muutamaa päivää myöhemmin. Se ei ole tällä hetkellä katsottavissa missään muussakaan palvelussa.

Dokumenttielokuvan poistamiseen ei fanien ihmetykseksi annettu alun perin minkäänlaista syytä. Elisa Viihteen kumppanuusjohtaja Mika Lepistö on sittemmin kommentoinut päätöstä Helsingin Sanomille.

– Dokumentin julkaisun jälkeen meille välitettiin tieto epäselvyyksistä tuotantoyhtiön ja Monroen välillä. Kyseessä on heidän välinen sopimuksensa, jonka yksityiskohtia me emme tiedä, emmekä ole osapuoli siinä sopimuksessa, Lepistö kertoi.

Tuoreen elokuvan lisäksi muun muassa Kotiteollisuudesta ja Mikael Gabrielista kertovat dokumentit ohjannut Saku-Petteri Perintö puolestaan kommentoi tapausta Ilta-Sanomille. Hänen mukaansa Monroe oli painostanut jakeluyhtiötä poistamaan elokuvan.

– Oikea syy Monroen reaktioon näkemyksemme mukaan on siis se, että hän teki meidän tietämättämme päällekkäisen sopimuksen uudesta dokumentista toisen tuotantoyhtiön kanssa, ja arvioisin hänellä olevan sen suhteen ongelmia. Ilmeisesti tästä syystä hän haluaa vaikeuttaa tämän dokumentin julkaisua, Perintö kertoi.