Vietnamissa kullalla päällystetty luksushotelli – vessatkin kimaltelevat

Lux Matkailu · Tim Isokivi

Vietnam ei ole matkailukohteista kalliimmasta päästä, mutta luksusta kaipaaville on maan pääkaupungissa tarjolla todellinen ökyhotelli. Hanoissa sijaitseva Dolce Hanoi Golden Lake Hotel on päällystetty kirjaimellisesti kullalla.

Viiden tähden hotelli sijaitsee Giang Vo -järvellä noin 10 minuutin ajomatkan päässä Hanoin keskustasta. 441 huoneen Dolce Hanoi Golden Lake Hotelia on kuvailtu maailman ensimmäiseksi kullalla päällystetyksi hotelliksi. Sen julkisivu on koristeltu täysin 24 karaatin kultapäällysteellä.

Hotellin mukavuuksiin lukeutuu muun muassa katolla sijaitseva, kultalaatoilla koristeltu ääretön uima allas. Jopa vierashuoneet ja vessat on koristeltu kullan värisellä metallilla. Hotellin hintataso on samaa luokkaa kuin muissa Hanoin luksusmajoituskohteissa.

Kultateema jatkuu Travel and Leisure -sivuston mukaan myös hotellin ravintolan annoksissa. Osa niistä nimittäin tarjoillaan syötävien kultalehtien kera.