Viking Linen matkustajamäärä kasvoi viime vuonna 20 prosentilla

Matkailu · Tim Isokivi

Matkailuala on kärsinyt korona-aikana, mutta ainakin varustamoyhtiö Viking Linen tapauksessa matkustajamäärä kääntyi viime vuonna jälleen kasvuun. Matkustajamäärä kohosi vuonna 2021 20,1 prosentilla edellisvuoteen verrattuna.

Viking Linen mukaan matkustajia oli vuonna 2021 yhteensä 2 315 137. Eniten kasvua oli Turku-Ahvenanmaa-Tukholma -reitillä, jossa matkustajamäärä kasvoi jopa 50 prosentilla. Matkustajien määrä puolestaan laski Helsinki-Ahvenanmaa-Tukholma -reitillä 11,3 prosenttia ja Helsinki-Tallinna -reitillä 21,1 prosenttia.

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses kertoo tiedotteessa olevansa tyytyväinen matkustajamäärään haastavassa tilanteessa. Erityisen ilahduttavaksi hän kuvailee Turun reitin ja Ahvenanmaan suosiota.

Viking Line uusi Viking Glory -risteilyalus on parhaillaan matkalla Kiinasta Suomeen. Alus aloittaa liikennöinnin 1. maaliskuuta 2022.