Pihabongausta tammikuun lopussa – avoin tapahtuma kaikille linnuista kiinnostuneille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lintubongauksesta kiinnostuneille järjestetään tammikuun lopussa oma matalan kynnyksen tapahtuma. BirdLife Suomi ry:n järjestämässä Pihabongaus-tempauksessa ihmisiä kehoteaan tarkkailemaan omalla kotipihalla tai lähialueilla näkyviä lintuja.

Suomen suurimmaksi luontotapahtumaksi kuvailtu Pihabongaus järjestetään tänä vuonna 29.-30. tammikuuta. Tapahtumassa oman pihan tai muun sopivan paikan lintuja seurataan tunnin ajan. Tapahtuman aikana tehdyistä raportoista saadaan arvokasta tietoa Suomen talvisen linnuston muutoksista.

Pihabongaukseen osallistuakseen ei tarvitse olla lintuharrastaja eikä kyseessä ole kilpailu. Osallistujen kesken kuitenkin arvotaan myös palkintoja, ja BirdLife julkaisee tuloskai verkkosivuillaan jo tapahtuman aikana. Koululaisille järjesteään oma Pihabongaus jo ennen varsinaista tapahtumaviikonloppua.

Pihabongaus järjestetään tänä vuonna jo 16. kertaa. Tapahtuman suojelijana toimii itse tasavallan presidentin puoliso, Jenni Haukio. Viime vuonna Pihabongaukseen osallistui jopa 23 500 ihmistä eri puolilla Suomea.