Hiihtokeskukset vetivät hyvin kävijöitä jouluna ja uutena vuotena – rajoituksista huolimatta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen hiihtokeskusten suosio pysyi hyvänä loppuvuodesta koronarajoitusten tiukentumisesta huolimatta. Niin Levin, Nilsiän Tahkon kuin Saariselän ja Inarin matkailun johtoportaista annettiin STT:n mukaan sunnuntaina helpottuneita kommentteja.

Inari-Saariselän Matkailun markkinointijohtajaja Hanna Kouri puolestaan totesi, että vuodenvaihteen ulkomaalaiset turistit ovat äärimmäisen tärkeitä koko vuoden tulokselle. Inari—Saariselkään odotettiin noin 20 000 turistia, ja tavoite näyttää toteutuneen. Matkailijoita saapui esimerkiksi Iso-Britanniasta, Saksasta, Ranskasta ja Italiasta.

Korona pelättiin pienentävän matkailijoiden määrää esimerkiksi Tahkolla. Tahko Mountainin liiketoiminnan johtaja Pasi Martikaisen mukaan näin ei kuitenkaan käynyt. Lisäksi kotimaanmatkailun kasvu on korvannut pienentynyttä ulkomaalaisten turistien määrää.

Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesosen mukaan matkailu on toipunut jopa toivottua nopeammin. Matkailijoiden kokonaismäärä oli loppuvuoden pyhinä lähes normaali, ja Levin majoituspaikat olivat vuodenvaihteessa lähes täynnä.