Ainutlaatuinen ravintolaelämys Meksikossa – näinkin tacoja voi syödä

Matkailu Ruoka · Tim Isokivi

Maailmalta löytyy toinen toistaan erikoisempia ravintoloita, mutta taatusti ainutlaatuista ruokaelämystä metsästävien kannattaa suunnata Meksikoon. Ajomatkan päästä maan pääkaupungista Méxicosta löytyy luolaan rakennettu ravintola.

La Gruta sijaitsee suositun nähtävyyden, Teotihuacánin muinaisen kaupungin raunioiden läheisyydessä. Ravintolassa perinteistä meksikolaista ruokaa tarjoillaan vulkaanisen luolan sisällä. Toisinaan asiakkaita viihdyttävät myös mariachi-yhtyeet ja ballet folklórico -tanssijat.

La Grutan ruokalistalta löytyy muun muassa tacoja ja tortilloja perinteisillä meksikolaisilla täytteillä, kuten hitaasti kypsennetyllä naudanlihalla, guacamolella, grillatulla maissilla ja erilaisilla kastikkeille. Rohkeille ruokaelämyksien etsijöille on kuitenkin tarjolla myös esimerkiksi kypsennettyjä toukkia ja meksikolaisena kaviaarina tunnettua, muurahaisten toukista koostuvaa herkkua.

Ruokien lisäksi La Grutassa tarjoillaan tietenkin myös paikallisia juomia, kuten mezcalia ja tequilaa. Ravintolassa vierailua onkin kuvailtu loistavaksi tavaksi päättää Teotihuacánin raunioita ihastellen vietetty lomapäivä.