Jenna Jameson halvaantui – kärsii autoimmuunisairaudesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman tunnetuimmaksi aikuisviihdetähdeksi usein nimetty Jenna Jameson on joutunut yllättäen sairaalaan, sillä hän ei kykene kävelemään. Jamesonilla on diagnosoitu Guillain-Barrén oireyhtymä.

Ex-aikuisviihdetähti oli kertomansa mukaan oksentanut kaksi viikkoa ennen kuin meni sairaalaan ensimmäisen kerran, mutta hänet lähetettiin sieltä kotiin. Kotiinpaluun jälkeen naisen jalat eivät enää kantaneet. Jameson vietiin takaisin sairaalaan, jossa tehtiin lisää testejä ja todettiin, että hän kärsi Guillain-Barrén oireyhtymästä.

Kyseessä on harvinainen, autoimmuunisairaus, jossa ihmisen oma immuunijärjestelmä vahingoittaa hermoja aiheuttaen lihasheikkoutta ja joskus halvaantumista. Oireet voivat kestää viikoista useisiin vuosiin. Useimmat toipuvat täysin, mutta joillekin jää pysyviä hermovaurioita.

Maanantaina Jameson julkaisi videon, joka vahvisti diagnoosinsa. ​​Guillain-Barrén oireyhtymä on yksi tunnetuista rokotehaitoista. Jameson kertoi faneilleen, että ei ollut saanut yhtäkään rokotetta. Jamesonilla on neljävuotias tytär Batel Lu yhdessä Lior Bitton -nimisen israelilaisen liikemiehen kanssa.