Mies väärensi koronavirustestin tuloksen – yritti välttää oikeudenkäynnin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa Connecticutissa asuva Junior Jumpp -niminen mies on syytettynä asiakirjaväärennöksestä. Hän jätti saapumatta marraskuussa oikeuteen, koska väitti sairastaneensa koronavirusta. Todellisuudessa hän oli väärentänyt tuloksen.

Oikeuden istunnossa oli tarkoitus tarkastella Jumppin takuuehtojen noudattamatta jättämistä, ja se olisi voinut johtaa hänen välittömään vangitsemiseensa. Hartfordissa asuva 31-vuotias Jumpp oli syyllistynyt kotirauhan rikkomiseen, uhkailuun ja poliisin häirintään. Jumppin asianajaja kertoi syyttäjille ja korkeimman oikeuden tuomarille, että hänen asiakkaansa oli lähettänyt hänelle kuvakaappauksen positiivisesta testituloksesta.

Myöhempi poliisitutkinta totesi, että Jumppin tarjoama positiivinen testi oli väärennetty. Jumpp pidätettiin pian tämän jälkeen ja hänet määrättiin vankeuteen 25.000 dollarin takuita vastaan. Miestä odottaa useiden vuosien vankeustuomio, The Smoking Gun uutisoi.