Suomalainen ravintola lupaa: ”Maailman terveellisintä pikaruokaa”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Steelcut Nordic on suomalainen perheyritys joka väittää tarjoilevansa maailman terveellisintä pikaruokaa. Helsinkiin avattava yritys myy suomalaisesta gluteenittomasta teräsleikatusta kaurasta haudutettua vegaanista puuroa.

– Teräsleikattu kaura on vähemmän prosessoitua kuin kaurahiutaleet. Paraslaatuinen kaura kasvaa 65 leveyspiirillä ja on luonnostaan gluteeniton. Me suomalaiset istumme kullan päällä. Maailmalla teräsleikattu kaura on tunnettu jo vuosia mutta meille tuote on tuntemattomampi, kertoo Steelcut Nordicista kerrotaan

Suomalaisessa teräsleikatussa kaurassa hiilihydraatit, proteiinit, pehmeät rasvat ja kuidut ovat tasapainossa. Kaura sisältää myös betaglukaania, vitamiinejä ja mineraaleja. Kauralla on EU:ssa hyväksyttyjä terveysväittämiä, jotka vaikuttavat veren kolesterolitasojen ja veresokerin hallintaan sekä vatsan hyvinvointiin.

Steelcut Nordic avaa ensimmäisen ravintolansa 15. tammikuuta Helsingin Forumissa 1. kerroksessa. Annoksiin on saatavilla siemeniä, pähkinöitä, marjoja ja hedelmiä oman valintansa mukaan.