Mies kertoo sukuelimensä kutistuneen koronan vuoksi – näin urologi kommentoi väitettä

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksen pitkäaikaiset vaikutukset ovat edelleen monille asiantuntijoillekin hämärän peitossa. Nyt eräs yhdysvaltalainen mies kertoo koronaan sairastumisen vaikuttaneen jopa hänen sukuelimensä kokoon. Nimetön potilas avautui ongelmasta Slate-lehden How To Do It -podcastissa.

Potilas kuvaili itseään kolmekymppiseksi heteromieheksi, joka sairastui koronaan viime heinäkuussa. Sairaalasta kotiutumisen jälkeen hän kärsi ongelmista elimensä toimintakuntoon saamisessa, mutta ne ongelmat hellittivät kuitenkin lopulta. Ongelmilla vaikutti kuitenkin olevan pysyvä ja yllättävä seuraus.

– Ennen sairastumista sukuelimeni oli keskivertoa pidempi, ei valtava mutta ehdottomasti tavanomaista suurempi. Nyt se on kutistunut 3,8 sentin verran ja kutistunut keskiverron alapuolelle. Asia johtuu ilmeisesti verenkierto-ongelmista, ja lääkäreiden mukaan se on todennäköisesti pysyvä, potilas kertoi.

Yhdysvaltalainen urologi Ashley Winter kertoi podcastissa olevan totta, että erektiohäiriöt voivat kutistaa sukuelimen kokoa. Hänen mukaansa elimen kutistumisen riski on olemassa, mikäli ongelman taustalla on fyysinen syy psyykkisen syyn sijaan. Winter kertoo koronaviruksen aiheuttaman covid 19 -taudin voivan vaikuttaa myös potilaiden sukupuolielinten verenkiertoon.