Verohallinnolta tärkeä viesti yli 100 000 suomalaiselle – tarkista asia heti

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Monien suomalaisten on syytä päivittää verokortti ajan tasalle. Erityisesti kehotus koskee eläkkeelle jäämässä olevia. Mikäli verokorttia ei päivitä, saattaa edessä olla raju yllätys. Verohallinnon mukaan eläkkeelle jää tänä vuonna noin 140 000 henkilöä.

Eläkepäiville veäytymisen myötä myös verokortti täytyy laittaa ajan tasalle. Jos eläkkeen verokorttia ei tee ajoissa, pidätetään eläkkeestä jopa 40 prosenttia. Eläketulon verokortti on syytä tehdä heti eläkepäätöksen saamisen jälkeen. Verohallinto toimittaa tiedot eteenpäin, joten sitä ei tarvitse lähettää erikseen eläkkeen maksajalle.

Uuden verokortin tekeminen onnistuu helposti esimerkiksi OmaVero-palvelussa. Eläkkeellä jo olevien ei tarvitse uudistaa verokorttiaan. Verohallinto tekee ja toimittaa sen automaattisesti eläkkeen maksajalle.