Vuoden kovin työnhakupiikki lähestyy – nyt etsitään töitä ja vaihdetaan alaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vuoden suosituimmat työnhakuviikot ovat käsillä. Ihmiset hakevat aktiivisesti töitä näin alkuvuodesta. Vähinten työnhaku kiinnostaa keskikesällä.

Suomen suurimman työnhakupalvelun Duunitorin datan perusteella hakukoneessa tehtiin yhteensä lähes 92 miljoonaa työpaikkahakua, mikä oli 16 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Vilkkainta työnhaku oli perinteiseen tapaan alkuvuodesta. Ylivoimaisesti eniten työnhakijat etsivät töitä tammikuussa 2021, jolloin työpaikkoja haettiin yli kymmenen miljoonaa kertaa.

Toiseksi aktiivisin kuukausi oli maaliskuu, ja kolmantena tuli helmikuu. Yksittäisistä päivistä vuoden suosituin työnhakupäivä oli 1. helmikuuta, joka oli maanantai. Alkuvuoden ohella alkuviikko onkin vilkkainta työnhakuaikaa. Vähiten työnhaku kiinnosti tyypilliseen tapaan keskikesällä.

– Tämän vuoden data näyttää siltä, että ennätykset paukkuvat ja hakijat ovat vielä aiempaa aktiivisempia. Suomessa on pohdittu, rantautuuko great resignation -ilmiö, eli irtisanoutumis- ja alanvaihtobuumi tännekin. Ainakin Duunitorin data osoittaa, että valtava joukko etsii uusia työmahdollisuuksia. Ja merkittävä osa heistä on tälläkin hetkellä työsuhteessa, kertoo Duunitorin sisältö- ja viestintäpäällikkö Aino Salonen.